Uncategorized

Hva er algoritmer?

Hva er det?

Algoritmer ble funnet opp av en persisk matematiker ved navn Muhammed ibn Musa al-Khwarizmi i år 820 (Dahlum, 2018). Kort forklart bruker mange nettsider idag algoritmer for å løse et eller flere problemer. Det kan for eksempel være for å finne ut hvilke interesser du har for å finne ut hvilke annonser nettsiden burde vise for deg. Derfor kan gode algoritmer være gull verdt for en nettside som for eksempel Facebook. Det som skjer er at datamaskinen tar for seg en serie operasjoner og utfører beregninger ut ifra det. Det kan være at algoritmen finner ut hvilke interesser du har, finner ut hvilke av interessene du prioriterer høyest og dermed legger ut en reklame som passer deg. Lettere sagt en skrittvis prosedyre for å løse en oppgave (Dahlum, 2018)

Kilde

Dahlum, Sirianne. 2018. Algoritme. Lesedato 04. februar 2019: https://snl.no/algoritme 

Én kommentar

  • Beate

    Veldig bra at du har lagt inn et par innlegg på bloggen, håper det kommer mer snart!

    Du velger fine temaer å skrive om, det er ingen krav om lengde på innleggene, men jeg vil anbefale å skrive rundt 500ord. Men dette er selvfølgelig opp til deg. Husk at du også må ha med kilder på innleggene du skriver, dette gjelder også for bilder med mindre de ikke har opphavsrett.
    Tips til andre innlegg er å finne gode overskrifter som gjenspeiler valgt tema, og å bruke underoverskrifter for å dele opp teksten litt. Prøv gjerne å skriv litt mindre muntlig i innleggene fremover.

    Ellers en veldig god jobb, gleder meg til å lese mer! 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *