Uncategorized

Hvorfor DU som markedsfører burde lære mer om growth marketing!

Jeg brukte hele trikketuren hjem fra skolen i dag på å finne en overskrift. Jeg gadd ikke gå inn på mobilen å sjekke noe som helst. Det er faktisk litt uvanlig. Det eneste jeg tenkte på var denne dumme overskriften. Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg har brukt så mye tid på å finne på en bra overskrift. Og det skjønner jeg. Grunnen til at jeg fokuserte så mye på overskriften er fordi jeg har så lyst til at folk som er interesserte i markedsføring skal lese innlegget! Overskrift er jo det første man ser, og en dårlig overskrift kan avgjøre om man gidder å lese innlegget eller ikke. Growth marketing er noe mennesker der ute ikke vet sånn kjempe mye om. Ønsket mitt er derfor at flere skal lære mer om det!

Bilderesultat for growth marketing
Bilde er tatt ifra http://growthtribe.io/

Den store interessen for growth marketing kom i nemlig i dag da vi hadde to gjesteforelesere som heter Lars Bratberg og Jonas Moe. Lars har jobbet 8 år i Google, og Jonas jobber nå i Inevo. De har forelest om dette med growth marketing, eller growth hacks som det også kan kalles.

Viser IMG_3262.jpg
Bilde er tatt ifra presentasjonen til Lars Bratsberg.

Growth marketings hovedprinsipper

Growth marketing er en litt annerledes markedsføringsmetode. Det handler om å tenke utenfor boksen. Ved å tenke litt annerledes kan man få til mye bedre resultater. Ofte med mye mindre penger enn man vanligvis ville ha brukt. Det handler om å prøve mange forskjellige måter å markedsføre på og at det å gjøre feil er helt greit. Ved å dokumentere alt du gjør kan du enklere lage det et system på hva som funker og hva som ikke funker. Det er kjempeviktig at du ikke blir for tilfreds med hvor du står. Det å hele tiden tenke på hvordan du kan forbedre deg er også et veldig viktig element i growth marketing.

Bagasjebåndet på Houston flyplass

Et eksempel på growth marketing kan være bagasjebåndet på flyplassen i Houston. Flyplassen hadde en kundeundersøkelse der de spurte etter hva de reisende syntes var dårligst på flyplassen. De reisende syntes bagasjebåndet var dårligst, så flyplassen brukte derfor mange millioner på å fikse dette. Når bagasjebåndet hadde gått fra en ventetid på 9 min til 6 min, sendte de ut en ny undersøkelse. Det som var litt spesielt da var at de reisende fortsatt syntes bagasjebåndet var treigt. Da måtte de tenke utenfor boksen. De skjønte at de ikke kunne gjøre noe mer med ventetiden, så de måtte gjøre noen endringer på andre områder. De tok derfor å gjorde veien til bagasjebåndet litt lengre, slik at når de reisende kom fram til bagasjebåndet hadde bagasjen kommet. De gjorde kundeundersøkelsen på nytt, og kundene var storfornøyde!

Det kostet mindre å gjøre veien litt lengre enn å bygge om hele bagasjestrukturen igjen, OG det fikk bedre resultater ved å bruke mye mindre penger. Dette kan også kalles en growth hack.

Tenk annerledes

Growth marketing funker også på andre måter. Det kan f.eks. være å teste mange forskjellige markedsføringsmetoder, og bruke små summer på å teste mye og deretter bruke resten av månedsbudsjettet på å markedsføre via den kanalen som er blitt bevist at funker. Mange bedrifter bruker i dag store summer på å nærmest satse på at kanalen de markedsfører på skal gi resultater. Uten noen store bevis på at det virkelig gir valuta for pengene.

Ved å få til effektiv growth marketing burde man også prøve å sette sammen små grupper. I disse gruppene har man personer fra ulike avdelinger. Det kan f.eks. være en designer, en analytiker og en utvikler. Det burde også være en head of growth som vil fungere som en leder av gruppen. Ved å gjøre dette kan man plutselig få til effektive og gode ideer man ikke ville fått ellers.

Poenget med dette blogginnlegget er at det kan være lurt å følge med på growth marketing framover. For jeg tror dette er noe som kommer til å bli mer og mer populært framover.

Vil du lese mer om dette?

Gå til – http://www.growthtribe.io/ for mer info.

 

Kilder:

Forelesning om Growth marketing på Høyskolen Kristiania 11.03.2019.

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *