Uncategorized

Er ikke det å lage nettbutikk, jævelig vanskelig da?

Før har jeg alltid tenkt at det å lage nettbutikk må være utrolig vanskelig. Du skal jo først og fremst få satt opp denne nettsiden. Det er jo sikkert utfordrerne nok i seg selv. Også må du legge til produkter og tilslutt prøve å få lagt inn en betalingsmåte. Det virka for meg som en ganske umulig oppgave før jeg begynte på dette studiet. Jeg har faktisk vært inne på tanken på å prøve og sette opp en nettbutikk før, men slo fra meg tanken fordi jeg tenkte det var for vanskelig. Dette viste seg å være veldig feil.

På valgfaget Digital markedsføring, har vi nå fått i oppgave å lansere en nettbutikk og lage en lanseringsstrategi. Det er jo en perfekt mulighet for å bevise for meg selv om denne tanken jeg har hatt om det å lage nettbutikk er vanskelig, stemmer.

Jeg skal nå vise hvordan vi gjorde det og hvor lett det faktisk var.

OKR

Vi valgte å ta i bruk noe som heter OKR. OKR betyr Objective key results og er at du setter opp mål som du hele tiden følger opp. Fra vi startet til vi ble ferdige, skrev vi hele tiden ned hvor nærme vi var målet ved å skrive f.eks. 4/10. Dette gjorde til at det hele tiden var enkelt å holde oversikt over hvor vi var.

Valg av plattform

Først og fremst må du finne på et navn på nettsiden. Skal det være et kjedelig seriøst navn eller noe som virkelig fenger. Det burde i alle fall være et navn som er enkelt å huske og kanskje litt unormalt?

Bilderesultat for shopify

Når du har gjort dette må du finne en plattform du skal bruke. Shopify var det vi gikk for da det er veldig enkelt å bruke og lett å forstå seg på. Det du gjør da, er at du registrerer deg der og fyller inn den informasjonen de trenger.

Design

Når alt av informasjon er fylt inn, vil du få opp en helt vanlig, kjedelig nettside som kan hete noe som https://dittnavn.myshopify.com. Da er det bare opp til deg å bestemme hvordan denne nettsiden skal se ut. Det er bare å prøve seg fram! Har du laget en WordPressblogg, er dette noe av det samme. Man lærer masse av å prøve forskjellige plugins osv. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Valg av varer du skal selge

Når du skal lage en nettbutikk, har du noen alternativer når det kommer til hvordan du skal selge en vare. Du kan enten ha dropshipping, eller kjøpe inn varer og ha eget lager.

Disse to måtene er de mest normale. Skal du ha dropshipping, kan du bruke Oberlo. De går via Aliexpress. Der kan du velge forskjellige varer du har lyst å selge på din nettbutikk og deretter implementere de inn. Har du varer på lager, kan du f.eks. ta bilde av de og enkelt legge inn bilder og pris på Products.

Bilderesultat for oberlo

Valg av betalingsmåte

Dette var det jeg var mest skeptisk på. Må man ikke nesten være rakettforsker for å legge inn en betalingsmåte der alt funker og er lovlig? Man skal liksom drive med Visakort og sikkert noe bank-id greier? Her tok jeg feil. Igjen.

Det man gjør er å lage noe som heter en Stripe konto. Stripe er en enkel betalingsmåte som godtar norske Visakort. Når du har fått lagt inn en konto med IBAN nummer på Stripe, implementerer du denne inn på nettsiden. Det gjør du ved å gå på Home og add payment. Da velger du stripe og deretter logger inn på kontoen din. Da er betalingsmåten ferdig, og du har en velfungerende nettbutikk som er oppe å går.

Det her var ingen nøye steg for steg beskrivelse. Målet her var å få deg til å revurdere tankene dine hvis du også tenker at det kan være vanskelig å starte en nettbutikk. Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med meg!

 

Kilder

Oberlo. Verified suppliers. Lesedato 21.mars 2019: https://www.oberlo.com/verified-suppliers

Gjølberg, Oliver. 2019. Okr – et styringssett for både arbeidsplassen og skolen? Lesedato 21. mars 2019: https://www.olivergjolberg.no/2019/03/02/okr-et-styringssett-for-bade-arbeidsplassen-og-skolen/

Startnettbutikk. 2019. Dropshipping. Lesedato 21.mars 2019: https://startnettbutikk.com/nettbutikk/dropshipping

Stripe. Cards. Lesedato 21.mars 2019:https://stripe.com/US/payments/features#cards

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *