Uncategorized

Hva lærer du av Google sine sertifiseringer?

Bilderesultat for google

Vi har hatt fire eksamener i løpet dette valgfaget. Vi er nå inne i den siste eksamenen i faget Varehandel: Bærekraftig og digital. I denne eksamenen var hovedoppgavene at vi skulle lage en digital strategi for bloggen til en i gruppen. Deretter analyserer bloggen vi valgte. I tillegg til dette skulle vi også ta kurset Google Digital Garage og 5 kurs i Google Analytics. I dette blogginnlegget skal jeg forklare hva vi lærte av disse kursene og hvordan kursene er å gjennomføre.

Jeg hadde aldri hørt om at Google hadde egne sertifiseringer du kunne ta. Når jeg fant ut at de hadde det, og at de i tillegg var gratis, ble jeg veldig positivt overasket. Det er så utrolig mye du kan lære av disse kursene, og på en så enkel måte!

Hvordan funker Google Digital Garage: Fundamentals of digital marketing?

  1. Først ser du en intro film i det temaet du er i.
  2. Deretter svarer du på spørsmål innen det temaet du er i.
  3. Til slutt er det en topic quiz for hele temaet.
  4. Når du er igjennom alle temaene, gjenstår det en eksamen du må igjennom. Her må du ha 80% rett eller høyere for å bestå kurset.

Google Analytics sitt kurs er litt forskjellig. Da har du kun en film for hvert hovedtema og deretter spørsmål.

Hva lærer du av disse kursene?

I Google Digital Garage lærer du om hvilke medier du burde bruke for å nå fram til forskjellige grupper, Epostmarkedsføring, SEO (Search Engine Optimizing), SEM (Search Engine Marketing) og hvordan man kan bruke sosiale medier til å nå fram til ulike kundegrupper. Dette kurset var det jeg syntes var mest morsomt og lærerikt da det er veldig enkelt å forstå hva oppgaven spør om. Det er mye kreative metoder som er brukt for å få deg som elev til å bli engasjert. Det kan være så enkelt som å trykke på rett eller feil på påstander, trykke på «brytere» på det som er rett eller trykke på det designet som ser best ut.

Bilderesultat for google analytics

Den siste sertifiseringen vi tok var Google Analytics Academy. Vi skulle igjennom 5 av 6 kurs som var der. Det var Google Analytics for beginners, Advanced Google Analytics, Google Analytics for power users, Introduction to data studio og Google Tag Manager Fundamentals.

I disse Google Analytics kursene lærer du å sette opp konto i Google Analytics og hvordan du får denne til å funke, hvordan data samles inn og blir omgjort til at det blir enkelt å lese de. Hvordan du kan analysere nettsiden din og hvordan du kan gjøre det bedre.

Jeg anbefaler derfor sterkt å ta disse kursene. Det tar litt tid, og du må ha motivasjonen inne når du gjør det. Men til slutt sitter du igjen med en god følelse og mye kunnskap.

Kilder:

https://analytics.google.com/analytics/academy/

https://learndigital.withgoogle.com/digitalgarage/course/digital-marketing

Én kommentar

  • Beate

    Veldig fint strukturert innlegg, men skulle gjerne sett at du hadde utdypet noen av temaene litt mer eller gått litt mer inn på stegene i sertifiseringsprosessene. Selv om inndelingen i innlegget er fint hadde det vært enda bedre om du uthevet overskriftene slik at det var lett å se at det var ulike deler. Gøy å høre at du satt pris på sertifiseringene, håper du også får masse bruk for dem. Hvis det er av interesse så kan jeg anbefale deg å gå mer inn på et av temaene, eksempelvis google analytics eller google tag manager, og skrive et innlegg som går litt mer i dybden. Veldig bra jobbet, stå på videre! 🙂
    Beate

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *